Extra panenský olivový olej Veneto-Valpolicella DOP 2016
Bonamini
Extra panenský olivový olej Veneto-Valpolicella DOP 2016
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Extra panenský olivový olej Veneto-Valpolicella DOP 2016

Bonamini

Panenský olivový olej má zlatavě žlutou barvu se zelenkavými odlesky. Jeho vůně je elegantní, s nádechem čerstvě posečené trávy, ovocných tónů, zelené petrželky a vlašských ořechů. V chuti je lehce pikantní v závěru s mandlovou dochutí. Řadí se mezi nejlepší panenské oleje s označením Veneto DOP na trhu.

  • Flos Olei97 bodů
  • Gambero Rosso***

"Chutí a vůní patří k těm nejelegantnějším na trhu" Food blog Gurmanka.cz

"The Best Extra Virgin Olive Oil DOP - Light Fruity" Flos Olei 2014 

"The very good Extra Virgin Bonamini Veneto-Valpolicella is an intense limpid golden yellow colour with light green hues. Its aroma is complex and rotund, with elegant hints of unripe tomato and a note of apple, pear and banana. Its taste has ample vegetal and aromatic hints of lettuce and celery, basil and parsley" Flos Olei

Doporučení v gastronomii: Vynikající k lehce grilovaným rybám a bílému masu.

Kultivar:50% Favarol, 50% Grignano
Intenzita:jemně delikátní
Min. trvanl.:12/2018
Dostupnost:skladem
Naše cena: 450 Kč vč. DPH
DPH:15%
Objem: 0,50 l
ks

Podrobný popis

"Chutí a vůní patří k těm nejelegantnějším na trhu" Food blog Gurmanka.cz

"The Best Extra Virgin Olive Oil DOP - Light Fruity" Flos Olei 2014 

"The very good Extra Virgin Bonamini Veneto-Valpolicella is an intense limpid golden yellow colour with light green hues. Its aroma is complex and rotund, with elegant hints of unripe tomato and a note of apple, pear and banana. Its taste has ample vegetal and aromatic hints of lettuce and celery, basil and parsley" Flos Olei

Doporučení v gastronomii: Vynikající k lehce grilovaným rybám a bílému masu.

Kultivar:50% Favarol, 50% Grignano
Intenzita:jemně delikátní
Min. trvanl.:12/2018

Recenze Extra panenský olivový olej Veneto-Valpolicella DOP 2016

Více o farmě
Bonamini

Malá rodinná firma, která se nachází v srdci kopcovité krajiny severně od Verony, v oblasti proslavené svými víny Valpolicella a Soave, zejména pak styly Recioto a Amarone. Založil ji v roce 1965 Stefano Bonamini, otec současného majitele, který se věnoval produkci olivových olejů převážně z nakupovaných oliv od místních pěstitelů. Dnešní majitel Giancarlo spolu se svou ženou Sabrinou v roce 2010 farmu zrenovovali a rozšířili její rozlohu o další olivové háje s 6500 stromy v okolí jejího sídla v Illasi. Sklizeň probíhá výhradně ručně během několika dní koncem října, kdy plody začínají měnit svoji barvu. Kontinuální lisování se provádí za studena a jeho působením se vylisuje olivová šťáva extrémní delikátnosti pro výrobu extra panenského olivového oleje vynikající jakosti. Všechny aspekty produkce probíhají s obzvláštním důrazem na místní tradice a péči o životní prostředí. Dnes je tato farma uznávaným lídrem ve své kategorii.


Majitel: Giancarlo Bonamini

Roční produkce: 1960 hl

Rozloha: 5 ha

Zjistit více o farmě

Hlídací pes

Líbí se Vám toto zboží, ale jeho cena se Vám zdá příliš vysoká? Pak vyplňte cenu, která by se Vám u tohoto produktu líbila více a zadejte svůj e-mail. Dojde-li v budoucnu ke snížení ceny na Vámi požadovanou výši a níže, budete o této skutečnosti informováni. Chcete-li být tedy informováni při každém poklesu cenu, zadejte aktuální cenu výrobku.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu info@vinodoc.cz.