Barolo "La Serra" DOCG 2016
Tip
sommeliera
"Zrání ve vinici La Serra probíhá o něco později než v sousední trati Brunate. Výsledkem jsou velmi elegantní a zdánlivě méně strukturovaná vína, ale vždy velkorysá a bohatá s intenzivními aromatickými tóny."

Marcarini

Barolo "La Serra" DOCG 2016

Wine Enthusiast 95 / 100

0,75 l

1 250 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Odrůda
Nebbiolo
Apelace
Barolo
Zrání
24 měsíců v sudech ze slavonského dubu, posledních 18 měsíců v láhvi
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
14 %

V porovnání s vinicí Brunate dozrávají hrozny v rámci výše položené polohy La Serra později, vína jsou expresivnější, velmi svěží a dříve přístupnější. Víno má světlejší granátovou barvu, ve vůni najdete paletu červeného ovoce, růži, fialku a lékořici. Chuť je dlouhá, připomíná červené třešně, rybíz a v jejím závěru najdete jemný dotyk sladkého koření. Víno je elegantní a svůdné, reprezentuje tradiční styl oblasti La Morra.

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Oblast: Piemont

Ideální teplota: 15  - 17 °C

Vinice: Hrozny pochází z vinice La Serra v katastru obce La Morra. Celková rozloha vinice jsou čtyři hektary. Vedení révy metodou Guyot. Nadmořská výška vinice je 380 m.n.m., orientace je jižní a jihozápadní. Hustota výsadby 4000 keřů na hektar. Sklizeň probíhá ručně.

Sklep: Vinařství Marcarini se drží tradičních postupů a všechna Barola tak prochází zráním ve velkých sudech ze slavonského dubu o objemu 1500 až 3000 litrů. Sudy nejsou toustované na ohni. V těchto jemných sudech odrůda Nebbiolo může maximálně rozvinout svou eleganci a sílu. Víno zraje dva roky ve velkých sudech a 18 měsíců v lahvi.

Kdy vypít: 2020 - 2030

Doporučení v gastronomii: Roštěnky na houbách, jelení medailonky.

Přečtěte si na našem blogu: 10 věcí, které byste měli vědět o vínech Barolo

...

Marcarini

Vinařství Marcarini je jedním z nejvýznamnějších producentů v oblasti La Morra. Vinařství disponuje mimořádnými viničními polohami a jako jedno z prvních začalo jejich jména již v 50. letech minulého století uvádět na etikety svých vín. Příkladem budiž 150 let stará trať Boschi di Berri, kde jsou mimo jiné vysazeny prastaré keře Dolcetta, které přežily i epidemii fyloxéry. Hrozny Nebbiolo, určené pro výrobu Barola dozrávají na dvou prestižních cru - Brunate a La Serra. Historie prvně jmenované polohy sahá až do 13. století. Vinařství Marcarini je považováno za zástupce tradičního přístupu ve výrobě Barola. Typický je důraz na pečlivou práci ve vinici, přísná selekce hroznů, nízké výnosy a používání velkých sudů při vyzrávání vín. Kromě Nebbiola má vinařství vysazeny na 25 hektarech vinic také odrůdy Dolcetto, Barbera a Moscato. Pokud se v budoucnu rozhodnete vinařství navštívit, najdete ho v historickém centru městečka La Morra, v těsné blízkosti místní středověké věže. Vinařství si zachovává svůj rodinný charakter, od 90. let minulého století ho vede Manuel Marchetti, kterému pomáhají jeho tři děti Francesca, Lisa a Andrea.

Tip
sommeliera
"Zrání ve vinici La Serra probíhá o něco později než v sousední trati Brunate. Výsledkem jsou velmi elegantní a zdánlivě méně strukturovaná vína, ale vždy velkorysá a bohatá s intenzivními aromatickými tóny."

Ohodnoťte tento produkt

Podobné produkty

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.