Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.

JSTE STARŠÍ 18 LET?

Ne
Gavi "Il Castello" DOCG 2016
Castello di Tassarolo
Gavi "Il Castello" DOCG 2016
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.
BIO

Gavi "Il Castello" DOCG 2016

Castello di Tassarolo
Organické víno, z pečlivě vybraných a ručně sklizených hroznů. Vůně je hluboká a vrstevnatá s tóny citrónu, grepu, bílé broskve nebo bílých květin. Víno je plnější v ústech, je seriózní a delikátní v nejmenším detailu. V chuti naleznete kombinaci bílých peckovin a exotického ovoce, doplněnou o jemnou medovost. Hodně šťavnaté, se svěží kyselinou a delší dochutí. Komplexní, s příjemnou mineralitou. Víno má potenciál během následujících let vyzrávat v láhvi.
Doporučení v gastronomii: aperitiv, krémové polévky nebo pokrmy z bílého masa.
Odrůda:Cortese
Zrání:v nerezu
Obsah alk.:13%
Potenciál:Víno s potenciálem 2 až 5 let
Dostupnost:skladem
Naše cena: 350 Kč vč. DPH
DPH:21%
Potenciál:Víno s potenciálem 2 až 5 let
Objem: 0,75 l
ks

Podrobný popis

Doporučení v gastronomii: aperitiv, krémové polévky nebo pokrmy z bílého masa.
Odrůda:Cortese
Zrání:v nerezu
Obsah alk.:13%

Recenze Gavi "Il Castello" DOCG 2016

Více o vinařství
Castello di Tassarolo

Vinice v okolí historického hradu Castello di Tassarolo obdělává rodina La Spinola od roku 1367. I tak lze s nadsázkou hovořit o vinařství jako „vycházející hvězdě“ tohoto regionu. Může za to současná majitelka Massimiliana Spinola, která na jedné straně navazuje na tradice svých předků, ale zároveň patří k lokálním průkopníkům ekologicky šetrných postupů ve vinařství. Vinařství Castello di Tassarolo je certifikované jako organické a Massimiliana při výrobě vín již od roku 2006 praktikuje biodynamické postupy. Celkem vinařství disponuje 20 hektary vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. Kromě biodynamických preparátů se vinařství ve vinicích spoléhá na pomoc koní plemene Comtois. Vinifikace vín Castello di Tassarolo probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty,bez aditiv a s minimem nebo absolutně bez přidané síry. Jsou čistým vyjádřením terroiru místních vinic, což oceňují zákazníci a vinní experti po celém světě.

Majitel: Massimiliana Spinola a Henry Finzi-Constantin
Enolog: Vincenzo Muni
Roční produkce: 100 000 lahví
Rozloha: 20 hektarů

Zjistit více o vinařství

Hlídací pes

Líbí se Vám toto zboží, ale jeho cena se Vám zdá příliš vysoká? Pak vyplňte cenu, která by se Vám u tohoto produktu líbila více a zadejte svůj e-mail. Dojde-li v budoucnu ke snížení ceny na Vámi požadovanou výši a níže, budete o této skutečnosti informováni. Chcete-li být tedy informováni při každém poklesu cenu, zadejte aktuální cenu výrobku.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu info@vinodoc.cz.