Milujeme Itálii, italské jídlo a italská vína. Pokud jste na tom stejně, vyrazte s námi na cestu plnou jedinečných zážitků. Objevujte s námi italské vinařské regiony, jejich prestižní vinařství, lokální gastronomii a historické památky. Ochutnejte skvělé víno přímo ve sklepě, poznejte lidi, kteří za ním stojí. Pojeďte s námi na některý z all inclusive zájezdů, v rámci kterých bude Vaší jedinou starostí se dobře bavit, vše ostatní pro Vás zařídíme my, spolu s naším partnerem, cestovní kanceláří Cestomilové.
Shrnutí: Vychutnejte si úžasné Benátsko všemi smysly! Užijte si letecký zájezd all inclusive, v rámci kterého poznáte slavný vinařský region poblíž romantického města Verona a ochutnáte gastronomické speciality. Navštívíme jednu z nejmalebnějších vinařských oblastí, kde se dělají šumivá vína Prosecco, navštívíme vinařství produkující bílé Soave i noblesní červené Amarone della Valpolicella. U jezera Iseo pak poznáme tajemství výroby šumivých vín Franciacorta.
Den 1
Setkání naší malé vinařské skupiny na letišti, přílet do Milána a přejezd soukromým autobusem do vinařské oblasti Valpolicella Classico.
V případě, že nám to letový řád dovolí, navštívíme po cestě rodinné vinařství Spada. Během návštěvy vinařství se seznámíme s celým procesem výroby vína a nebude chybět ani ochutnávka vín jako Valpolicella Classico, Valpolicella Superiore, Ripasso nebo Amarone.
Poté se vydáme do jednoho z nejstarších rodinných vinařství regionu Valpolicella, vinařství Speri. Jeho historie sahá až do roku 1874 a po celou dobu svého fungování si uchovává rodinný charakter. Dnes je vinařství v rukou sedmé generace potomků původního zakladatele. Vína jsou produkována pouze z vlastních vinic, kterých má Speri v zóně Valpolicella Classico zhruba 60 hektarů. Amarone pochází z vinice Monte Sant`Urbano v obci Furmane. Samozřejmostí je pro vinařství Speri šetrnost vůči životnímu prostředí. Po mnoha letech udržitelného hospodaření jsou vína počínaje ročníkem 2015 organicky certifikovaná.
Následně již přejedeme do ubytování v kopcích Illasi, obklopeného vinicemi a olivovými háji, kde nás bude čekat večeře v místní restauraci s typickými pokrmy připravenými podle tradičních receptů.
Den 2
Po snídani navštívíme rodinné vinařství Casa Bianca Spumanti, které patří mezi jedno z nejdynamičtěji rozvíjejících se vinařství Itálie. Kromě lehčích vín Prosecco Treviso v portfoliu vinařství najdete i vína dvou nejprestižnějších zón Asolo DOCG a Valdobbiadene Superiore DOCG.
Následně přejedeme do městečka Asolo, které je známé jako „perla provincie Treviso“. Jeho tisíciletá historie na nás dýchne na každém rohu. V minulosti bylo Asolo cílem básníků a spisovatelů, umělců a cestovatelů, kteří zde našli inspiraci a harmonii. Podobný zážitek čeká jistě i nás.
Odpoledne přejedeme do vinařské oblasti okolo severoitalských měst Valdobbiadene a Conegliano, která je pro svou krásu zapsaná na seznamu UNESCO. Okolí je především proslulé pěstováním vinné révy odrůdy Glera, z níž se vyrábí šumivé víno Prosecco.
Navštívíme zde vinařství Col Vetoraz, kde vyzkoušíme celou řadu vín Prosecco, od suchých až po extra brut. Vinařství se nachází na jednom z nejvyšších bodů v oblasti Cartizze, 400 metrů nad mořem, odkud si užijeme krásný výhled na celou oblast.
Poté již přejedeme na ubytování, kde si po dlouhém dni dopřejeme večeři.
Den 3
Po snídani vyrazíme na prohlídku rozlehlého rodinného vinařství I Stefanini v Monteforte d’Alpone, kde na nás čekají tradiční bílá vína Soave. Vína Stefanini, v souladu s tradičními vinařskými technikami, nestárnou v dubových sudech, ale v pečlivě vyložených nádržích z oceli.
Poté si uděláme krátkou zastávku ve středověké vesničce Soave známou jak pro svá vína, tak i pro velkolepý hrad.
Následně se vydáme za tajemstvím výroby italského „zeleného zlata“, a sice extra panenského olivového oleje. Navštívíme rodinný mlýn Bonamini, který patří ke špičce producentů olivových olejů nejen v Benátsku, ale v celé Itálii. Nebude chybět ani ochutnávka zdejších olivových produktů, během které se naučíme rozpoznávat jejich chutě a vůně. Návštěvu mlýna zakončíme lehkým obědem, který se neobejde bez těstovin, bruschetty a dezertu z olivového oleje Torta al’Olio.
Odpoledne zavítáme na prohlídku butikového vinařství Roccolo Grassi, které známý kritik Robert Parker označil za jednoho z nejzajímavějších producentů červených vín severní Itálie. Vína s etiketou Roccolo Grassi se těší velké oblibě a produkce kolem 45 000 lahví je každoročně beznadějně vyprodaná. Sortiment vín Roccolo Grassi tvoří Soave, Valpolicella Superiore a Amarone della Valpolicella.
Večeře v podobě tradičních lokálních jídel na nás bude čekat v Trattoria La Torre in Mezzane di Sotto v nádherném historickém sklepení.
Den 4
Po snídani přejedeme do města umění, lásky a světového dědictví UNESCO, Verony. S místním průvodcem si projdeme významná místa včetně těch historických, uměleckých a kulturních. Pokud zbyde čas, užijeme si i osobní volno, které můžeme spojit s nákupem dárků a suvenýrů.
Odpoledne přejedeme do vinařství Mirabella v regionu Franciacorta, což jsou špičková italská šumivá vína vyráběná tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi. Vína z produkce vinařství Mirabella se vyznačují elegancí a čistotou, absolutně pro ně platí označení „vína z hroznů“, tedy vína bez přidaných aditiv.
Zbytek odpoledne si užijeme u jezera Iseo.
Poté již bude následovat transfer na letiště v Bergamu a odlet do Prahy.
Cena zájezdu: 31 501 Kč/os
Pro více informací kontaktujte: Mikuláš Duda, duda@vinodoc.cz, 734 525 053
Své místo na zájezdu si můžete rezervovat zde.
11. až 14. května
Benátsko
Shrnutí: Letecký zájezd all inclusive, v rámci kterého budete bydlet v malebném hotelu přímo ve vesničce Barolo. Během tří dní s námi navštívíte pět vinařství, ochutnáte spoustu vín a s místním hledačem lanýžů se vydáme hledat poklady ukryté pod zemí. Poznáte lokální gastronomické speciality, mimo jiné v restauraci oceněné michelinskou hvězdou – La Ciau del Tornavento Restaurant. To vše v malebném Piemontu, kde v každé zatáčce čekají neuvěřitelná panoramata a kam se v každém případě budete chtít velmi brzy vrátit.
Den 1
Odlet do Milána, ubytování, vinařství Brezza a ochutnávka vín odrůdy Dolcetto
Setkání naší malé vinařské skupiny v Praze na letišti, přílet do Milána a přejezd do vesničky Barolo.
Ubytujeme se v krásném 3* hotelu Brezza Barolo, v klasických dvoulůžkových pokojích. V případě, že nám to letový řád dovolí, navštívíme místní vinařství s ochutnávkou vín odrůdy Dolcetto. Den zakončíme společnou večeří, která se ponese v italském duchu v kombinaci s víny Chardonnay a Langhe Nebbiolo.
Den 2
Hledání lanýžů, degustace vín, městečko La Morra, vinařství Marcarini, Castiglione Falletto
Po snídani přejedeme k městečku Monforte d‘Alba, kde se s místním hledačem lanýžů a jeho psem vydáme pátrat po těchto vzácných houbách typických pro Piemont.
Poté zavítáme do vinařství Serralunga Casa Mia na degustaci vín a lehký oběd v podobě místních uzenin a sýrů.
Následně navštívíme městečko La Morra a vydáme se na prohlídku jednoho z tradičních vinařství Marcarini. To disponuje jedním z nejstarších sklepů v historickém centru, ochutnáme tu krásná a elegantní vína, včetně Barola z vinic Brunate a La Serra. Městečko La Morra také nabízí úchvatný výhled na celý vinařský region, kde se vyrábí vína Barolo.
Večeři si dopřejeme v Castiglione Falletto, v restauraci Cantina Comunale.
Den 3
Městečko Barbaresco, vinařství Ca del Baio, restaurace s michelinskou hvězdou, oblast Diano d´Alba, vinařství Claudio Alario
Po snídani se přesuneme do městečka Barbaresco, kde vystoupáme na místní historickou vyhlídkovou věž. Následně přejedeme do rodinného vinařství Cà del Baio na prohlídku zdejšího sklepa a ochutnávku vín. Porovnat si budete moci Barbaresca z několika prestižních vinic. Opravdu lahodný oběd si dopřejeme v michelinské restauraci La Ciau del Tornavento.
Odpoledne se vydáme do oblasti Diano d’Alba a zastavíme se v malém rodinném vinařství Claudio Alario, založeném roku 1900.
Po návratu do hotelu nás čeká večeře v místní restauraci La Cantinetta.
Den 4
Vinařství Ferdinando Principiano, návrat domů
V případě, že nám to letový řád dovolí, vydáme se po snídani do vinařství Ferdinando Principiano na závěrečnou degustaci vín.
Poté se již rozloučíme s Piemontem a soukromým transferem odjedeme na letiště v Miláně, odkud odletíme zpět do Prahy.
Cena zájezdu: 31 101 Kč/os
Pro více informací kontaktujte: Mikuláš Duda, duda@vinodoc.cz, 734 525 053
Své místo na zájezdu si můžete rezervovat zde.
individuální, dle domluvy
Piemont