Zájezdy za vínem

Milujeme Itálii, italské jídlo a italská vína. Pokud jste na tom stejně, vyrazte s námi na cestu plnou jedinečných zážitků. Objevujte s námi italské vinařské regiony, jejich prestižní vinařství, lokální gastronomii a historické památky. Ochutnejte skvělé víno přímo ve sklepě, poznejte lidi, kteří za ním stojí. Pojeďte s námi na některý z all inclusive zájezdů, v rámci kterých bude Vaší jedinou starostí se dobře bavit, vše ostatní pro Vás zařídíme my, spolu s naším partnerem, cestovní kanceláří Cestomilové.

Piemont – Barolo a Barbaresco

(Pro skupinu 8-13 osob zorganizujeme zájezd v libovolném termínu, kontaktujte nás na duda@vinodoc.cz)

Shrnutí: Letecký zájezd all inclusive, v rámci kterého budete bydlet v malebném hotelu přímo ve vesničce Barolo. Během tří dní s námi navštívíte pět vinařství, ochutnáte spoustu vín a s místním hledačem lanýžů se vydáme hledat poklady ukryté pod zemí. Poznáte lokální gastronomické speciality, mimo jiné v restauraci oceněné michelinskou hvězdou – La Ciau del Tornavento Restaurant. To vše v malebném Piemontu, kde v každé zatáčce čekají neuvěřitelná panoramata a kam se v každém případě budete chtít velmi brzy vrátit.

Program:

Den 1 Středa 2. listopadu:

Odlet do Milána, ubytování, vinařství Brezza a ochutnávka vín odrůdy Dolcetto

Setkání naší malé vinařské skupiny v Praze na letišti, přílet do Milána a přejezd do vesničky Barolo.

Ubytujeme se v krásném 3* hotelu Brezza Barolo, v klasických dvoulůžkových pokojích. V případě, že nám to letový řád dovolí, navštívíme místní vinařství s ochutnávkou vín odrůdy Dolcetto. Den zakončíme společnou večeří, která se ponese v italském duchu v kombinaci s víny Chardonnay a Langhe Nebbiolo.

 

Den 2 – Čtvrtek 3. listopadu: 

Hledání lanýžů, degustace vín, městečko La Morra, vinařství Marcarini, Castiglione Falletto

Po snídani přejedeme k městečku Monforte d‘Alba, kde se s místním hledačem lanýžů a jeho psem vydáme pátrat po těchto vzácných houbách typických pro Piemont.

Poté zavítáme do vinařství Serralunga Casa Mia na degustaci vín a lehký oběd v podobě místních uzenin a sýrů.

Následně navštívíme městečko La Morra a vydáme se na prohlídku jednoho z tradičních vinařství Marcarini. To disponuje jedním z nejstarších sklepů v historickém centru, ochutnáme tu krásná a elegantní vína, včetně Barola z vinic Brunate a La Serra. Městečko La Morra také nabízí úchvatný výhled na celý vinařský region, kde se vyrábí vína Barolo.

Večeři si dopřejeme v Castiglione Falletto, v restauraci Cantina Comunale.

 

Den 3Pátek 4. listopadu: 

Městečko Barbaresco, vinařství Ca del Baio, restaurace s michelinskou hvězdou, oblast Diano d´Alba, vinařství Claudio Alario

Po snídani se přesuneme do městečka Barbaresco, kde vystoupáme na místní historickou vyhlídkovou věž. Následně přejedeme do rodinného vinařství Cà del Baio na prohlídku zdejšího sklepa a ochutnávku vín. Porovnat si budete moci Barbaresca z několika prestižních vinic. Opravdu lahodný oběd si dopřejeme v michelinské restauraci La Ciau del Tornavento.

Odpoledne se vydáme do oblasti Diano d’Alba a zastavíme se v malém rodinném vinařství Claudio Alario, založeném roku 1900.

Po návratu do hotelu nás čeká večeře v místní restauraci La Cantinetta.

 

Den 4 Sobota 5. listopadu: 

Vinařství Ferdinando Principiano, návrat domů

V případě, že nám to letový řád dovolí, vydáme se po snídani do vinařství Ferdinando Principiano na závěrečnou degustaci vín.

Poté se již rozloučíme s Piemontem a soukromým transferem odjedeme na letiště v Miláně, odkud odletíme zpět do Prahy.

 

Cena zájezdu: 31 101 Kč/os

Cena zahrnuje:
    • letenky včetně palivových poplatků
    • 3x ubytování v hotelu ve dvoulůžkových pokojích
    • 3x snídaně
    • 2x lehký oběd
    • 3x večeře
    • transfery po celou dobu zájezdu
    • degustace vín a olivového oleje
    • služby průvodce a znalce vína
    • PHM, parkovné, dálniční poplatky
    • zavazadlo příruční dle pravidel letecké společnosti
    • 100% pojištění proti úpadku CK

Pro více informací kontaktujte: Mikuláš Duda, duda@vinodoc.cz, 734 525 053

Své místo na zájezdu si můžete rezervovat zde.

2. 11. - 5.11. 2022

Piemont

Benátsko - Valpolicella, Soave, Franciacorta a Prosecco

(Pro skupinu 8-13 osob zorganizujeme zájezd v libovolném termínu, kontaktujte nás na duda@vinodoc.cz)

Shrnutí: Letecký zájezd all inclusive, v rámci kterého poznáte slavný vinařský region poblíž romantického města Verona. Během prodlouženého víkendu s námi navštívíte pět vinařství, ochutnáte spoustu vín v čele se slavným Amarone della Valpolicella a poznáte výrobu olivového oleje ve špičkovém olivovém mlýnu. Poznáte lokální gastronomické speciality a prohlédnete si historické centrum Verony, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Vychutnejte si úžasné Benátsko všemi smysly!.

Program:

Den 1 – 

Odlet do Milána, oběd v rodinném vinařství Franchini Agricola, návštěva vinařství Speri, ubytování

Setkání naší malé vinařské skupiny na letišti, přílet do Milána a přejezd soukromým autobusem do vinařské oblasti Valpolicella Classico.

Na úvod stihneme prohlídku vinařstvíSpada, včetně lehčího oběda.

Poté se vydáme do jednoho z nejstarších rodinných vinařství regionu Valpolicella, vinařství Speri. Jeho historie sahá až do roku 1874 a po celou dobu svého fungování si uchovává rodinný charakter. Dnes je vinařství v rukou sedmé generace potomků původního zakladatele. Vína jsou produkována pouze z vlastních vinic, kterých má Speri v zóně Valpolicella Classico zhruba 60 hektarů. Amarone pochází z vinice Monte Sant`Urbano v obci Furmane. Samozřejmostí je pro vinařství Speri šetrnost vůči životnímu prostředí. Po mnoha letech udržitelného hospodaření jsou vína počínaje ročníkem 2015 organicky certifikovaná.

Následně již přejedeme do ubytování v kopcích Illasi, obklopeného vinicemi a olivovými háji, kde nás bude čekat večeře v místní restauraci s typickými pokrmy připravenými podle tradičních receptů.

 

Den 2 – 

Vinařství Col Vetoraz, městečko Asolo, vinařství Montelvini, ochutnávka Prosecca

Po snídani přejedeme do vinařské oblasti okolo severoitalských měst Valdobbiadene a Conegliano, která je pro svou krásu zapsaná na seznamu UNESCO. Okolí je především proslulé pěstováním vinné révy odrůdy Glera, z níž se vyrábí šumivé víno Prosecco.

Naší první zastávkou bude vinařství Col Vetoraz, kde vyzkoušíme celou řadu vín Prosecco, od suchých až po extra brut. Vinařství se nachází na jednom z nejvyšších bodů v oblasti Cartizze, 400 metrů nad mořem, odkud si užijeme krásný výhled na celou oblast.

Po lehkém obědě v typické Trattorii přejedeme do městečka Asolo, které je známé jako „perla provincie Treviso“. Jeho tisíciletá historie na nás dýchne na každém rohu. V minulosti bylo Asolo cílem básníků a spisovatelů, umělců a cestovatelů, kteří zde našli inspiraci a harmonii. Podobný zážitek čeká jistě i nás.

Navštívíme také zdejší vinařství Montelvini, kde ochutnáme Asolo Prosecco DOCG. Toto vinařství začalo vyrábět víno před více než 40 lety a za několik let se z malé domácí výroby stal zaběhlý podnik.

Poté již přejedeme na ubytování, kde si po dlouhém dni dopřejeme večeři.

 

Den 3 – 

Rodinné vinařství I Stefanini, vesnička Soave, výrobna olivového oleje, vinařství Roccolo Grassi

Po snídani vyrazíme na prohlídku rozlehlého rodinného vinařství I Stefanini v Monteforte d’Alpone, kde na nás čekají tradiční bílá vína Soave. Vína Stefanini, v souladu s tradičními vinařskými technikami, nestárnou v dubových sudech, ale v pečlivě vyložených nádržích z oceli.

Poté si uděláme krátkou zastávku ve středověké vesničce Soave známou jak pro svá vína, tak i pro velkolepý hrad.

Následně se vydáme za tajemstvím výroby italského „zeleného zlata“, a sice extra panenského olivového oleje. Navštívíme rodinný mlýn Bonamini, který patří ke špičce producentů olivových olejů nejen v Benátsku, ale v celé Itálii. Nebude chybět ani ochutnávka zdejších olivových produktů, během které se naučíme rozpoznávat jejich chutě a vůně. Návštěvu mlýna zakončíme lehkým obědem, který se neobejde bez těstovin, bruschetty a dezertu z olivového oleje Torta al’Olio.

Odpoledne zavítáme na prohlídku butikového vinařství Roccolo Grassi, které známý kritik Robert Parker označil za jednoho z nejzajímavějších producentů červených vín severní Itálie. Vína s etiketou Roccolo Grassi se těší velké oblibě a produkce kolem 45 000 lahví je každoročně beznadějně vyprodaná. Sortiment vín Roccolo Grassi tvoří Soave, Valpolicella Superiore a Amarone della Valpolicella.

Večeře v podobě tradičních lokálních jídel na nás bude čekat v Bacco d’Oro Enoteca v nádherném historickém sklepení.

 

Den 4 – 

Po snídani stihneme krátkou prohlídku Verony a pak zajedeme k nedalekému jezeru Iseo, kde navštívíme vinařství Mirabella. To je přední výrobce šumivých vín Franciacorta, vyráběných tradiční metodou šumivého kvašení v láhvi, ve stylu Champagne. Pak bude následovat transfer na letiště v Miláně a odlet do Prahy.

Orientační cena zájezdu: 30 000 Kč/os

Cena zahrnuje:
  • letenky včetně palivových poplatků
  • 3x ubytování na agriturismo
  • 3x snídaně
  • 3x oběd
  • 3x večeře
  • transfery po celou dobu zájezdu
  • degustace vín
  • služby průvodce, znalce vína a řidiče
  • pobytové taxy, 4 EUR/os/noc
  • zavazadlo příruční dle pravidel letecké společnosti
  • 100% pojištění proti úpadku CK

Pro více informací kontaktujte: Mikuláš Duda, duda@vinodoc.cz, 734 525 053

Své místo na zájezdu si můžete rezervovat zde.

podzim 2022

Benátsko