Nepropásněte 5. ročník oblíbené Galadegustace VinoDoc

17. 4. 2023

Nepropásněte 5. ročník oblíbené Galadegustace VinoDoc

Ve středu 28. června proběhne již pátý ročník oblíbené galadegustace s vinaři z portfolia společnosti Vinodoc. Těšit se můžete na klasická italská vína jako Barbaressco, Barolo, Franciacorta, Pinot Grigio, Soave nebo Vino Nobile di Montepulciano.


Sortiment italských vín doplní někteří partneři e-shopu OKvíno. V letošním roce představíme dvě novinky a vůbec poprvé budou na akci přítomna vína z Argentiny. Vstupenky v předprodeji pořídíte na www.denitalskychvin.cz

V rámci neomezené degustace budete moci ochutnat vína z 20 vinařství, prezentovaná samotnými vinaři. Jako obvykle budou na Galadegustaci nejvíce zastoupena vína a vinaři z Itálie. Samozřejmě nebude chybět prestižní Piemont a noblesní vína Barolo (Claudio Alario) a Barbaresco (Ca del Baio). Oblíbené Toskánsko ochutnáte hned ve čtyřech různých provedeních. Vinařskou oblast Bolgheri bude reprezentovat vinařství Donna Olimpia 1898 a poblíž mořského pobřeží má své vinice s odrůdami Syrah a Cabernet Franc také vinařství Toscani.

Ambiciózní malou apelaci Chianti Rufina ochutnáte díky rodinnému BIO vinařství Frascole a úplnou novinkou v našem sortimentu je vinařství Tenuta Valdipiatta, které má vysazeny vinice u městečka Montepulciano. Jejich Vino Nobile di Montepulciano si v žádném případě nenechte ujít.

Z Itálie se dále můžete těšit na šumivou Franciacortu Mirabella a také prestižní Valdobbiadene Prosecco Superiore od Col Vetoraz. Jedním z nejoblíbenějších bílých vín Itálie je suché minerální Gavi (I Stefanini) a v Abruzzu zase vinaři sází na bílé Pecorino a červená vína z odrůdy Montepulciano (vinařství La Valentina). Stálicemi v našem portfoliu jsou pak i skvělá vinařství Umani Ronchi z Marche a Fattoria Zerbina z regionu Romagna.

Vína z Moravy i argentinského Uco valley

Podobně jako v loňském roce pak italské vinaře na galadegustaci doplní výběr našich partnerů z eshopu OKvíno, který sortiment VinoDoc obohatil o další vinařské oblasti z Evropy. Máme radost, že se nám pro letošní ročník Galadegustace podařilo domluvit účast našich dvou hvězdných vinařství z Rakouska. Z regionu Kamptal přijede mladá vinařka Gloria Eichinger (Weingut Birgit Eichinger) a ze sousedního Kremstalu zase mladý vinař (Alexander Türk) z vinařství Weingut Türk.

Z největší vinařské obce České republiky, tedy Velkých Bílovic, přislíbil účast David Mádl z vinařství Malý vinař – Vinařství Hana Mádlová. Ochutnat budete moci jeho bílá vína z betonu, ale i parádní Frankovky. Druhý tuzemským zástupcem bude biodynamické vinařství Krásná hora ze Starého Poddvorova. Marek Vybíral bude mít k dispozici určitě bublinky, Pinot noir nebo Chardonnay.

Druhou z novinek v našem sortimentu jsou vína prestižního vinařství Chateau Gazin Rocquencourt z Bordeaux (Pessac-Léognan). Rozhodně vyzkoušejte jejich báječné bílé víno i červenou variantu. Méně známý španělský region Toro vám představí zástupce jednoho z nejlepších místních vinařství – Bodega Vinaguarena.

Poprvé budete také moci na Galadegustaci VinoDoc ochutnat mimoevropská vína, a sice nový ročník vín z vinařství Diamandes, které leží v nadmořské výšce kolem 1000 m.n.m., ve slavném argentinském údolí Uco valley. Moderní vinařství DiamAndes funguje na gravitačním principu a je obklopeno 130 hektary vinic, z nichž velká část je věnována odrůdě Malbec. Dalšími pěstovanými odrůdami jsou Cabernet-Sauvignon, Cabernet-Franc, Syrah, Merlot a Petit-Verdot, z bílých odrůd Chardonnay a Viognier.

Udělejte si krásné degustační odpoledne se svými přáteli nebo kolegy z práce a potkejte sympatické zástupce vinařství z různých koutů Evropy. Galadegustace VinoDoc 2023 proběhne 28. června od 13 do 19 hodin. Majitelé vstupenky dostanou u vchodu skleničku a pak již budou moci ochutnávat dle svých preferencí a chutí. Nenechávejte nákup vstupenky na poslední chvíli, kapacita akce bude omezena na maximálně 250 účastníků. Vše podstatné najdete na stránkách www.denitalskychvin.cz