Elegantní a komplexní červené víno tvořené odrůdami Nero d'Avola a Cabernet Sauvignon. Cygnus se ve skleničce prezentuje tmavě rubínovou barvou, jeho vůně se bohatá, s krásně čistými ovocnými tóny připomínajícími ostružiny, borůvky, maliny a třešně. Ovoce doplňují tóny lékořice, tabáku nebo čokolády. Chuť je plná, sametově vláčná, zaoblená zráním v dubových sudech, s elegantními tříslovinami a dlouhou dochutí. Víno s potenciálem dalšího zrání v láhvi.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Sicílie
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Kdy vypít: 2023 - 2027
Doporučení v gastronomii: Dušené a grilované maso, zvěřina,tvrdé sýry.
Z našeho blogu: Poznejte sicilská vína
Historie vinařství Tasca d´Almerita sahá až do roku 1830, kdy zástupci stejnojmenné rodiny zakoupili usedlost Tenuta Regaleali, jakousi zelenou oázu o rozloze téměř 550 hektarů ve středu Sicílie. Současný ředitel vinařství Alberto Tasca je tak zástupcem již osmé generace této vinařské rodiny. Na 382 hektarech vinic kolem vinařství Tasca d´Almerita, v nadmořské výšce 400 až 900 metrů, je aktuálně vysazeno 25 bílých a modrých odrůd. V současnosti Tasca d´Almerita patří ke špičce výrobců tohoto největšího středomořského ostrova. V roce 2019 mu americký časopis Wine Enthusiast udělil titul nejlepšího evropského vinařství. Jako rodinná firma se vinařství snaží hospodařit s maximálním respektem k životnímu prostředí, jako první na Sicílii v roce 2010 získalo certifikát SOStain za udržitelné postupy při výrobě vín. V nabídce vinařství najdete zejména vína z typických sicilských odrůd jako Grillo, Cataratto, Nero d´Avola nebo Perricone.
Nero d’Avola je odrůda, která se umí skvěle adaptovat na klimatické podmínky Sicílie. S nadsázkou lze říci, že má ráda horko, respektive vysoké teploty v letních měsících a relativně výrazný nedostatek srážek jí nedělá příliš velké problémy. Původ má odrůda pravděpodobně v jihovýchodní části ostrova, kde najdete některá z nejzajímavějších vín. Vína Nero d'Avola mají typicky fialovou nebo rubínovou barvu, jsou výraznější v aromatice, ve vůni a chuti připomínají ostružiny, švestky, tmavé třešně, jahody, černý pepř, lékořici nebo středomořské byliny. Vína mají střední nebo vyšší alkohol a navzdory velmi teplému podnebí Sicílie jim nechybí ani svěží kyselina. Nero d’Avola se hodí pro zrání v dubových sudech. Trendem poslední dekády je určitě posun ve vinifikaci a méně výrazný otisk dubových sudů ve výsledných vínech. Ta nejlepší vína této odrůdy mohou mít potenciál archivace i 10 až 15 let.
"Zajímavá kombinace lokální a francouzské odrůdy. Nero d'Avola vínu propůjčuje typický středomořský, lehce exotický nádech, Cabernet Sauvignon zase výraznější tříloviny a strukturu chuti. "
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.