Gavi "Alborina" DOCG 2022 BIO produkt
Tip
sommeliera
Gavi je typicky příjemně ovocné suché víno, s tóny peckového ovoce a zřetelnou minerální slaností v závěru chuti. V tomto případě je navíc víno vyškoleno v kvalitních dubových sudech, což přispívá k harmonickému projevu v ústech.

Castello di Tassarolo

Gavi "Alborina" DOCG 2022

0,75 l

460 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Zrání
několik měsíců v barikových sudech
Potenciál vína
s potenciálem 2 až 5 let
Obsah alkoholu
13 %
Odrůda
Cortese

Gavi „Alborina“ je vlajková loď vinařství Castello di Tassarolo, víno vyrobené ze stejnojmenné vinice, ze starých keřů. Ve vůni objevíte příjemné tóny peckového ovoce a zralých citrusů, doplněné o tóny bílých květin. Na patře je toto Gavi komplexní, s bohatou ovocností a příjemně vystupující kyselinou. Elegance chuti je podpořená zráním v barikových sudech. Závěr je dlouhý.

Druh vína: suché

Barva vína: bílé víno

Oblast: Piemont

Ideální teplota: 10  - 12 °C

Vinice: Všechna vína z vinařství Castello di Tassarolo pochází z vlastních vinic. V tomto případě jde o selekci nejlepších hroznů z prestižní vinice Alborina. Péče o révu probíhá v biodynamickém režimu, tedy bez jakýchkoliv chemických přípravků. Ruční sklizeň hroznů.

Sklep: Hrozny jsou krátce macerovány za studena, následuje šetrné lisování s využitím moderního pneumatického lisu. Jakmile víno dosáhne v rámci fermentace v nerezových tancích úrovně alkoholu kolem 5 % , část moštu se přečerpá do barikových sudů. Po dokončení kvašení víno v sudech leží několik měsíců na jemných kvasničných kalech. Výsledné víno vzniká scelením vína z barikových sudů a z nerezu. Víno je minimálně sířeno, lahvováno bez jakýchkoliv aditiv. Nefiltrováno, nečiřeno, lahvováno jako BIO a veganské.

Kdy vypít: 2024 - 2026

Doporučení v gastronomii: Aperitiv, krémové polévky nebo pokrmy z bílého masa.

Přečtěte si na našem blogu: Minerální vína Gavi z Piemontu

...

Castello di Tassarolo

Vinice v okolí historického hradu Castello di Tassarolo obdělává rodina La Spinola od roku 1367. I tak lze s nadsázkou hovořit o vinařství jako „vycházející hvězdě“ tohoto regionu. Může za to současná majitelka Massimiliana Spinola, která na jedné straně navazuje na tradice svých předků, ale zároveň patří k lokálním průkopníkům ekologicky šetrných postupů ve vinařství. Vinařství Castello di Tassarolo je certifikované jako organické a Massimiliana při výrobě vín již od roku 2006 praktikuje biodynamické postupy. Celkem vinařství disponuje 20 hektary vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. Kromě biodynamických preparátů se vinařství ve vinicích spoléhá na pomoc koní plemene Comtois. Vinifikace vín Castello di Tassarolo probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty,bez aditiv a s minimem nebo absolutně bez přidané síry. Jsou čistým vyjádřením terroiru místních vinic, což oceňují zákazníci a vinní experti po celém světě.

Tip
sommeliera
Gavi je typicky příjemně ovocné suché víno, s tóny peckového ovoce a zřetelnou minerální slaností v závěru chuti. V tomto případě je navíc víno vyškoleno v kvalitních dubových sudech, což přispívá k harmonickému projevu v ústech.

Ohodnoťte tento produkt

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.