Gavi "Alborina" DOCG 2018 BIO produkt
Tip
sommeliera
Gavi je typicky příjemně ovocné suché víno, s tóny peckového ovoce a zřetelnou minerální slaností v závěru chuti. V tomto případě je navíc víno vyškoleno v kvalitních dubových sudech, což přispívá k harmonickému projevu v ústech.

Castello di Tassarolo

Gavi "Alborina" DOCG 2018

0,75 l

450 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Zrání
několik měsíců v barikových sudech
Potenciál vína
s potenciálem 2 až 5 let
Obsah alkoholu
13,5 %
Odrůda
Cortese

Gavi „Alborina“ je vlajková loď vinařství Castello di Tassarolo, víno vyrobené ze stejnojmenné vinice, ze starých keřů. Ve vůni objevíte příjemné tóny peckového ovoce a zralých citrusů, doplněné o tóny bílých květin. Na patře je toto Gavi komplexní, s bohatou ovocností a příjemně vystupující kyselinou. Elegance chuti je podpořená zráním v barikových sudech. Závěr je dlouhý.

Druh vína: suché

Barva vína: bílé víno

Oblast: Piemont

Ideální teplota: 10  - 12 °C

Vinice: Všechna vína z vinařství Castello di Tassarolo pochází z vlastních vinic. V tomto případě jde o selekci nejlepších hroznů z prestižní vinice Alborina. Péče o révu probíhá v biodynamickém režimu, tedy bez jakýchkoliv chemických přípravků. Ruční sklizeň hroznů.

Sklep: Hrozny jsou krátce macerovány za studena, následuje šetrné lisování s využitím moderního pneumatického lisu. Jakmile víno dosáhne v rámci fermentace v nerezových tancích úrovně alkoholu kolem 5 % , část moštu se přečerpá do barikových sudů. Po dokončení kvašení víno v sudech leží několik měsíců na jemných kvasničných kalech. Výsledné víno vzniká scelením vína z barikových sudů a z nerezu. Víno je minimálně sířeno, lahvováno bez jakýchkoliv aditiv. Nefiltrováno, nečiřeno, lahvováno jako BIO a veganské.

Kdy vypít: 2021 - 2025

Doporučení v gastronomii: Aperitiv, krémové polévky nebo pokrmy z bílého masa.

Přečtěte si na našem blogu: Minerální vína Gavi z Piemontu

...

Castello di Tassarolo

Vinice v okolí historického hradu Castello di Tassarolo obdělává rodina La Spinola od roku 1367. I tak lze s nadsázkou hovořit o vinařství jako „vycházející hvězdě“ tohoto regionu. Může za to současná majitelka Massimiliana Spinola, která na jedné straně navazuje na tradice svých předků, ale zároveň patří k lokálním průkopníkům ekologicky šetrných postupů ve vinařství. Vinařství Castello di Tassarolo je certifikované jako organické a Massimiliana při výrobě vín již od roku 2006 praktikuje biodynamické postupy. Celkem vinařství disponuje 20 hektary vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. Kromě biodynamických preparátů se vinařství ve vinicích spoléhá na pomoc koní plemene Comtois. Vinifikace vín Castello di Tassarolo probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty,bez aditiv a s minimem nebo absolutně bez přidané síry. Jsou čistým vyjádřením terroiru místních vinic, což oceňují zákazníci a vinní experti po celém světě.

Tip
sommeliera
Gavi je typicky příjemně ovocné suché víno, s tóny peckového ovoce a zřetelnou minerální slaností v závěru chuti. V tomto případě je navíc víno vyškoleno v kvalitních dubových sudech, což přispívá k harmonickému projevu v ústech.

Ohodnoťte tento produkt

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 6 lahví

Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.