Ravenna Rosso "Antitesi" IGP 2017
Tip
sommeliera
Metodu výroby červených vín z částečně vysušených hroznů proslavilo poslední dekády zejména Amarone della Valpolicella. V Toskánsku a Emilia-Romagna mají tato vína ale velkou tradici a víno Antitesi se ji snaží připomenout.

Fattoria Zerbina

Ravenna Rosso "Antitesi" IGP 2017

0,75 l

550 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Zrání
12 měsíců v barikových sudech, půl roku v láhvi
Potenciál vína
s potenciálem 2 až 5 let
Obsah alkoholu
15 %
Odrůda
60 % Merlot, 40 % Sangiovese

Kombinace odrůd Merlot a Sangiovese, červené víno dělané tradiční metodou podobnou té pro výrobu Amarone. Hrozny Sangiovese se před lisováním nechaly vyschnout 45 dní, čímž jejich mošt získal na koncentraci. Víno má hlubokou a intenzivní fialovou barvu, v jeho vůni najdete tóny černého pepře a tabáku, a také příjemné tóny zralého ovoce, připomínající třešeň nebo švestku. Chuť je plná, víno působí sametovým dojmem, s elegantně vystupující tříslovinou.

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Oblast: Emilia - Romagna

Ideální teplota: 15  - 17 °C

Vinice: Od 90. let se ve vinařství věnují zlepšování podmínek pro pěstování révy, s cílem dosáhnout co nejlepší kvality vín. Veškerá réva pro výrobu červených vín je vysazena v rámci systému Gobelet. Tedy ve formě nízkých keříků. V případě tohoto vína dochází k selekci těch nejlepších hroznů odrůd Merlot a Sangiovese. Sklizeň probíhá pouze ručně.

Sklep: Hrozny Merlotu se umístí do menších nerezových tanků, kde probíhá 15denní macerace a fermentace. Hrozny Sangiovese jsou nejprve umístěny na dřevěné rohože, kde po dobu 45 dní probíhá jejich schnutí. Jde o výrobní metodu podobnou jako u vín Amarone della Valpolicella. Následně hrozny kvasí v nerezových tancích. Po dokončení alkoholové fermentace dochází k finálnímu blendování vína.  Před nalahvováním víno zraje 12 měsíců ve francouzských barikových sudech.  

Kdy vypít: 2021 - 2026

Doporučení v gastronomii: S různými úpravami červeného masa, s těstovinami s omáčkou.

...

Fattoria Zerbina

Příběh vinařství Fattoria Zerbina začal v roce 1966, kdy Vincenzo Geminiani koupil farmu stejného jména a rozhodl se v rámci jejích pozemků vysadit první vinohrady. Zásadním milníkem v historii vinařství je rok 1987, kdy se výroby vín ujala vnučka Vincenza Geminianiho Cristina. Ta studovala enologii na univerzitě v Bordeaux a v Miláně. Pod jejím vedením se vinařství rychle vyprofilovalo jako jedno z nejlepších regionu Emilia-Romagna a samotná Cristina je považována za jednu z nejtalentovanějších vinařek Itálie. Vinařství dnes disponuje 29 hektary vlastních vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Trebbiano, Chardonnay, Albana, Sangiovese nebo Cabernet Sauvignon. Krásná a elegantní vína Fattoria Zerbina postavená na odrůdě Sangiovese si zamilují nejen fanoušci Chianti. Fattoria Zerbina patří mezi absolutní špičku vinařské Itálie, a to navzdory tomu, že se region Emilia-Romagna netěší stejné prestiži jako Toskánsko nebo Benátsko. Zerbina je respektovaným a vyhledávaným pojmem na italské vinařské mapě.

Tip
sommeliera
Metodu výroby červených vín z částečně vysušených hroznů proslavilo poslední dekády zejména Amarone della Valpolicella. V Toskánsku a Emilia-Romagna mají tato vína ale velkou tradici a víno Antitesi se ji snaží připomenout.

Ohodnoťte tento produkt

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.