Vinařství Castello di Monsanto založil v roce 1960 milánský textilní magnát Aldo Bianchi, který byl totálně okouzlen nádherným pohledem na zvlněnou krajinu Val d’Elsa z terasy Castello di Monsanto. Hospodářství koupil a začal ho se svým synem Fabriziem přeměňovat ve vinařství. Castello di Monsanto utvářelo moderní historii oblasti Chianti Classico, velmi brzy přestalo používat pro výrobu Chianti příměs bílých odrůd, jako první například začalo v Chianti uvádět na etikety prestižní cru, když vytvořilo dnes ikonické víno „Il Poggio“. Od roku 1989 vedení vinařství postupně převzala charismatická Laura Bianchi, která úspěšně navazuje na odkaz svého otce a dědečka. Podle Roberta Parkera je Castello di Monsanto „měřítkem pro výšky jakých Chianti může dosáhnout.“
Majitel: Fabrizio a Laura Bianchi
Enolog: Andrea Giovanni
Roční produkce: 400 000 lahví
Rozloha: 72 ha
Více informací ↓
Méně informací ↑