Barolo "Brunate" DOCG 2015
Tip
sommeliera
"Rodina Marcarini révu pěstuje v trati Brunate po několi generací. Brunate je jakýsi přírodní amfiteátr, kdy hrozny ideálně dozrávají a dávají vína bohaté struktury a komplexnosti. Potenciál archivace těchto vín je mimořádný."

Marcarini

Barolo "Brunate" DOCG 2015

Recenze (1)

0,75 l

1 250 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Odrůda
Nebbiolo
Druh
Barolo
Zrání
24 měsíců v sudech ze slavonského dubu, posledních 18 měsíců v láhvi
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
14 %

Cru Brunate patří mezi nejvýznamnější polohy v oblasti Barolo. Z dvojice vín Barolo, které Marcarini produkuje, je právě Brunate to více svalnatější a robustnější. Barva je tmavší, granátově červená. Ve vůni je víno koncentrované, s tóny peckovin, máty, lékořice, sladkého koření a jemného tabáku. Chuť je komplexní, intenzivní, s výraznějším tříslem a dlouho přetrvávajícím závěrem. Stále velmi mladé víno, které bude v následujících letech získávat na atraktivnosti a eleganci.

Druh vína: suché

Ideální teplota: 15  - 17 °C

Vinice: Hrozny pochází z vinice Brunate v katastru obce La Morra. Ta je považována za jednu z nejlepších historických tratí v celém Langhe. Vedení révy metodou Guyot. Nadmořská výška vinice je 300 m.n.m., orientace je jižní a jihozápadní. Hustota výsadby 4000 keřů na hektar. Sklizeň probíhá ručně.

Sklep: Vinařství Marcarini se drží tradičních postupů a všechna Barola tak prochází zráním ve velkých sudech ze slavonského dubu o objemu 1500 až 3000 litrů. Sudy nejsou toustované na ohni. V těchto jemných sudech odrůda Nebbiolo může maximálně rozvinout svou eleganci a sílu. Víno zraje dva roky ve velkých sudech a 18 měsíců v lahvi.

Kdy vypít: 2020 - 2033

Doporučení v gastronomii: Úpravy hovězího a vepřového masa, dýňová polévka.

...

Marcarini

Vinařství Marcarini je jedním z nejvýznamnějších producentů v oblasti La Morra. Vinařství disponuje mimořádnými viničními polohami a jako jedno z prvních začalo jejich jména již v 50. letech minulého století uvádět na etikety svých vín. Příkladem budiž 150 let stará trať Boschi di Berri, kde jsou mimo jiné vysazeny prastaré keře Dolcetta, které přežily i epidemii fyloxéry. Hrozny Nebbiolo, určené pro výrobu Barola dozrávají na dvou prestižních cru - Brunate a La Serra. Historie prvně jmenované polohy sahá až do 13. století. Vinařství Marcarini je považováno za zástupce tradičního přístupu ve výrobě Barola. Typický je důraz na pečlivou práci ve vinici, přísná selekce hroznů, nízké výnosy a používání velkých sudů při vyzrávání vín. Kromě Nebbiola má vinařství vysazeny na 25 hektarech vinic také odrůdy Dolcetto, Barbera a Moscato. Pokud se v budoucnu rozhodnete vinařství navštívit, najdete ho v historickém centru městečka La Morra, v těsné blízkosti místní středověké věže. Vinařství si zachovává svůj rodinný charakter, od 90. let minulého století ho vede Manuel Marchetti, kterému pomáhají jeho tři děti Francesca, Lisa a Andrea.

Tip
sommeliera
"Rodina Marcarini révu pěstuje v trati Brunate po několi generací. Brunate je jakýsi přírodní amfiteátr, kdy hrozny ideálně dozrávají a dávají vína bohaté struktury a komplexnosti. Potenciál archivace těchto vín je mimořádný."

Ohodnoťte tento produkt

  • Vše fungovalo jak by mělo ;l
    Jiří, přidáno 3. 8. 2018 07:18
Více recenzí ↓

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 6 lahví

Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.