Víno, které se ve skleničce prezentuje intenzivní rubínovou barvou s fialovými odlesky. Intenzivní vůně kombinuje tóny drobných peckovin, sušených švestek a lehké kořenitosti v podobě vanilky. Chuť je sametová, s jemnou kyselinou, ovocnou šťavnatostí a harmonickým projevem. Víno disponuje kořenitou středně dlouhou dochutí.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Emilia - Romagna
Ideální teplota: 14 - 16 °C
Kdy vypít: 2023 - 2025
Doporučení v gastronomii: Grilovaná vepřová krkovička s cibulí, kohout na červeném víně.
Přečtěte si na našem blogu: Odrůda Sangiovese: Zajímavá vína najdete i mimo Toskánsko
Vinařství Medici Ermete bylo založeno rodinou Medici na konci 19. století. Později se stalo vůbec prvním vinařstvím v regionu, které se rozhodlo lahvovat Lambrusco s označením vinice “Cru” na etiketě a vzniklo tak Lambrusco Concerto. Za úspěchy vinařství stojí striktně nízké výnosy, mnohdy o 30-40 % nižší než nařizují zákony DOC této apelace, což garantuje vína bezprecedentní kvality. Výrobní proces je zakončen dovedným úsilím v umění vinifikace s použitím nejmodernějších technologií a filozofií v totální harmonii s přírodou a životním prostředím. Společnost vlastní 60 hektarů vinic, které se nacházejí v těch nejlepších polohách pro pěstování Lambrusca.
Dnes se zase vinařství snaží čím dál tím víc věnovat také produkci prestižního Lambrusca tzv. tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi.
S více než 70 000 hektary je Sangiovese zdaleka nejpěstovanější odrůdou Itálie. Najdete ho ve větší či menší míře hned v 17 z 20 italských vinařských regionů. Sangiovese je základem skoro všech velkých červených vín v Toskánsku. Najdete ho ve vínech Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano a samozřejmě také v Brunellu di Montalcinu. Kromě již zmíněného Toskánska je Sangiovese velmi významnou odrůdou dalších středoitalských regionů, jako jsou Emilia-Romagna, Umbrie, Lazio nebo Marche. Vína Sangiovese mají obvykle středně tmavou až tmavou rubínovou barvu. Na nose můžete očekávat širokou škálu vůní, které se mohou lišit v závislosti na konkrétním regionu a vinařských technikách. Typicky se objevují tóny čerstvého červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, spolu s bylinnými a kořenitými nuancemi. U vína s delším stárnutím se mohou objevit také tóny tabáku a dřeva. Sangiovese je známé svou vysokou kyselinou, která dodává vínu svěžest a živost. Vína mají obvykle středně plné až plné tělo, s jemně vyváženými tříslovinami. Kvalitní vína odrůdy Sangiovese jsou ceněna pro svou eleganci a strukturu. Mohou zrát i několik desítek let v archivu.
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.