Víno pochází z výše položené vinice Boscareto vysazené roku 1967, hrozny se v tomto případě šlapají pomocí bosých nohou. Spontánní fermentace trvá 40 až 90 dní, víno je bez přidané síry, před lahvováním zrálo tři roky ve velkých dubových sudech. Výsledkem je mohutné a komplexní Barolo, které může být archivováno v lahvi desítky let. Ve vůni je víno fascinující, s tóny třešní, jahod, jemné zakouřenosti, kávy, kůže nebo pomerančové kůry. Chuť je doslova opulentní, svěží, s působivě strukturovanými tříslovinami. Charakter tohoto vína slibuje fantastický vývoj během dalšího zrání.
Druh vína: suché
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Doporučení v gastronomii: Dušené a pečené hovězí maso, zvěřina, zrající sýry.
Přihlášení
Hodnotit mohou pouze registrovaní zákazníci po přihlášení.
Pokud u nás nemáte účet, můžete se registrovat zde.
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.