Prosecco Superiore DOCG Extra Brut Cuvée 0
Tip
sommeliera
"Nejčastěji se Prosecco lahvuje v kategorii Extra Dry, tedy se zbytkovým cukrem 12-17 g/l. Trendem jsou ale spíše sušší šumivá vína a Cuvée Zero je z tohoto pohledu opravdu raritní kousek. Víno je postavené na perfektní svěžesti."

Col Vetoraz

Prosecco Superiore DOCG Extra Brut Cuvée 0

0,75 l

510 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Apelace
Prosecco
Zrání
v nerezu
Potenciál vína
k okamžité konzumaci
Obsah alkoholu
11,5 %

Cuvée Zero z vinařství Col Vetoraz je poměrně unikátní Prosecco Superiore, které je lahvováno jako absolutně suché, tedy bez zbytkového cukru. Víno je příjemně svěží, s tóny citrusového ovoce, květů akátu, bílé broskve nebo jablek. V ústech se prezentuje bohatým perlením, doslova krémovým charakterem, má delší vyvážený závěr. Fitness víno, po kterém nepřiberete ani gram navíc!

Druh vína: suché

Typ vína: šumivé víno

Oblast: Benátsko

Ideální teplota: 6  - 9 °C

Analytické hodnoty: Alkohol: 11,5 %; Zbytkový cukr: 0 g/l

Vinice: Víno pochází ze strmých vinic s ideální expozicí, spadajících do prestižní zóny Valdobbiadene. Sklon vinic tu neumožňuje mechanizaci a veškerá práce ve vinohradech se dělá ručně. Půdu tvoří unikátní směs tvořená jílovitým vápencem, žluto-modrým slínem a pískovcem. Sklizeň hroznů odrůdy Glera probíhá v druhé polovině září. Zóna byla zapsána v roce 2019 na seznam Světového dědictví UNESCO.

Sklep: Hrozny jsou do vinařství dopraveny v malých přepravkách. Následuje jejich jemné lisování a fermentace v nerezových tancích za kontrolované teploty. Šumivé víno vzniká za použití metody Charmat, druhotné kvašení tedy probíhá v uzavřených nerezových nádobách, s cílem zachovat energický ovocný projev odrůdy Glera.

Kdy vypít: 2023 - 2024

Doporučení v gastronomii: Vynikající k lehké středomořské kuchyni a mořským plodům.

Přečtěte si na našem blogu: O kapku lepší Prosecco: Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG

...

Col Vetoraz

Vinařství Col Vetoraz sídlí v srdci vinařské oblasti pro výrobu Prosecca, tedy na kopci "Mont" Cartizze v Santo Stefano di Valdobbiadene v nadmořské výšce 400 metrů. Jeho historie sahá až do roku 1838, kdy se tu usadila rodina Miotti a začala se věnovat pěstování révy vinné v Cartizze. V roce 1993 Alessandro, přímý potomek rodiny, spolu s Paulem de Bortoli a enologem Lorisem dall'Acqa vytvořili ambiciózní tým, který se stal základem současného vinařství Col Vetoraz. Jejich Prosecco získalo ve světě reputaci špičkového šumivého vína vyrobeného metodou Charmat a všichni tři jsou považováni za „duchovní otce“ moderního Prosecca. Vinařství Col Vetoraz prostřednictvím svých vín usiluje o maximální vyjádření jedinečnosti terroiru z Valdobbiadene. Respekt k přírodě je prvním krokem k výrobě kvalitního šumivého vína a vinařství Col Vetoraz v tomto ohledu udává směr regionu.

Tip
sommeliera
"Nejčastěji se Prosecco lahvuje v kategorii Extra Dry, tedy se zbytkovým cukrem 12-17 g/l. Trendem jsou ale spíše sušší šumivá vína a Cuvée Zero je z tohoto pohledu opravdu raritní kousek. Víno je postavené na perfektní svěžesti."

Ohodnoťte tento produkt

Podobné produkty

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 6 lahví

Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.