Krásné svěží ovocné rosé kombinující velké odrůdy Sangiovese a Syrah. Víno má světlejší růžovou barvu odstínu cibulové slupky, vůně je letní, s tóny jahod, malin, granátového jablka a lehce kořenitých tónů připomínajících černý pepř. V ústech je víno svěží, plnější a svůdně ovocné. Nádherně pitelné, s tóny červeného ovoce a šťavnatou kyselinou. Podávejte dobře vychlazené.
Druh vína: suché
Barva vína: růžové víno
Oblast: Emilia - Romagna
Ideální teplota: 9 - 11 °C
Vinice: Růžové víno, jehož základem je odrůda Sangiovese, doplněná o menší podíl Syrahu. Réva je sklízena dříve než v případě hroznů pro červená vína. Každá z odrůd se sbírá zvlášť.
Sklep: Víno se vyrábí pouze z perfektně zralých hroznů. Po odstopkování a pomletí následuje velmi jemné lisování a krátká macerace se slupkami. Mošt kvasí při kontrolované teplotě v nerezových tancích po dobu 15 až 20 dní. Obě odrůdy jsou vinifikovány zvlášť a finální blend vína se dělá až po dokončení fermentace.
Kdy vypít: 2022 - 2025
Doporučení v gastronomii: Saláty, polévky, pokrmy z bílého masa.
Přečtěte si na našem blogu: Růžová vína Itálie
...
Příběh vinařství Fattoria Zerbina začal v roce 1966, kdy Vincenzo Geminiani koupil farmu stejného jména a rozhodl se v rámci jejích pozemků vysadit první vinohrady. Zásadním milníkem v historii vinařství je rok 1987, kdy se výroby vín ujala vnučka Vincenza Geminianiho Cristina. Ta studovala enologii na univerzitě v Bordeaux a v Miláně. Pod jejím vedením se vinařství rychle vyprofilovalo jako jedno z nejlepších regionu Emilia-Romagna a samotná Cristina je považována za jednu z nejtalentovanějších vinařek Itálie. Vinařství dnes disponuje 29 hektary vlastních vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Trebbiano, Chardonnay, Albana, Sangiovese nebo Cabernet Sauvignon. Krásná a elegantní vína Fattoria Zerbina postavená na odrůdě Sangiovese si zamilují nejen fanoušci Chianti. Fattoria Zerbina patří mezi absolutní špičku vinařské Itálie, a to navzdory tomu, že se region Emilia-Romagna netěší stejné prestiži jako Toskánsko nebo Benátsko. Zerbina je respektovaným a vyhledávaným pojmem na italské vinařské mapě.
S více než 70 000 hektary je Sangiovese zdaleka nejpěstovanější odrůdou Itálie. Najdete ho ve větší či menší míře hned v 17 z 20 italských vinařských regionů. Sangiovese je základem skoro všech velkých červených vín v Toskánsku. Najdete ho ve vínech Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano a samozřejmě také v Brunellu di Montalcinu. Kromě již zmíněného Toskánska je Sangiovese velmi významnou odrůdou dalších středoitalských regionů, jako jsou Emilia-Romagna, Umbrie, Lazio nebo Marche. Vína Sangiovese mají obvykle středně tmavou až tmavou rubínovou barvu. Na nose můžete očekávat širokou škálu vůní, které se mohou lišit v závislosti na konkrétním regionu a vinařských technikách. Typicky se objevují tóny čerstvého červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, spolu s bylinnými a kořenitými nuancemi. U vína s delším stárnutím se mohou objevit také tóny tabáku a dřeva. Sangiovese je známé svou vysokou kyselinou, která dodává vínu svěžest a živost. Vína mají obvykle středně plné až plné tělo, s jemně vyváženými tříslovinami. Kvalitní vína odrůdy Sangiovese jsou ceněna pro svou eleganci a strukturu. Mohou zrát i několik desítek let v archivu.
"Krásné letní svěží rosé! Kombinace odrůd Sangiovese a Syrah, s nížším alkoholem a příjemnou kyselinou. Skvěle doprovodí lehké saláty nebo pokrmy s kuřecím masem."
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.