Prosecco s bohatým perlením a světlejší slámově žlutou barvou. Intenzivní vůně kombinuje jablka a krásné meruňkové tóny s náznakem bílé broskve. V ústech je víno jižansky temperamentní, živé a perzistentní s vyváženým poměrem pikantní kyselosti a zbytkového cukru. Působí plnějším dojmem a jeho ovocná dochuť vybízí k dalšímu napití.
Druh vína: polosuché
Druh vína: šumivé víno
Oblast: Benátsko
Ideální teplota: 6 - 9 °C
Analytické hodnoty: Alkohol: 12 %; Kyselina: 5,5 g/l; Zbytkový cukr: 15 g/l
Sklep: Hrozny Glery jsou v tomto případě sklizeny koncem září. Mošt je oddělen od slupek jemným lisováním. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě a za pomoci selektovaných kvasinek, které zachovávají aroma odrůdy. Po filtraci víno směřuje do uzavřených nerezových tanků, kde probíhá sekundární kvašení, při kontrolované teplotě mezi 16° Celsia. Jakmile je dosaženo požadovaného tlaku (asi 5,2 baru), je víno ochlazeno na -4°C, aby se zastavila fermentace a napomohlo se stabilizaci vína. Poté se víno nechá ležet po dobu jednoho měsíce v kontaktu s kvasničními kaly. Nakonec je víno filtrováno a stočeno do lahví.
Kdy vypít: 2023 - 2024
Doporučení v gastronomii: Ryby, saláty, bílé maso.
Přečtěte si na našem blogu: 10 zajímavostí o vínech Prosecco. Vše, co byste měli vědět
Vinařství Montelvini vzniklo v roce 1968, kdy se současný majitel Armando Serena rozhodl opustit fungující rodinný podnik a pokračovat v rodinné tradici výroby vín. Ta v regionu Treviso sahá až do roku 1881. Vinařství sídli v obci Venegazzù a dnes patří mezi jedno z nejdynamičtěji rozvíjejících se vinařství Itálie. V portfoliu vinařství najdete tichá vína, ale základem jsou vína šumivá, včetně prestižního DOCG Asolo Prosecco Superiore. Tato zajímavá apelace leží jižně od vyhlášené oblasti Conegliano – Valdobbiadene. Vinařství funguje na rodinném principu, Armando Serena v něm spolupracuje se svým synem Albertem, který je zodpovědný za obchod a dcerou Sarou, která se stará o marketing a komunikaci. Filozofie vinařství je úcta k člověku a k životnímu prostředí, stejně jako zaměření se na inovace. Ty se snaží aplikovat Armando Serena v souladu s tradicemi, které jeho rodina ve výrobě vína nasbírala během pěti generací.
"Pokud si hlídáte štíhlou linii, může být pravidelná konzumace vína problém. Prosecco je ale méně kalorické víno, než jiná vína. Zatímco sklenička klasického červeného vína obsahuje kolem 120 kalorií, typické Prosecco s nízkým alkoholem kolem 90 kalorií."
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.