Barbaresco "Asili" Riserva DOCG 2015 Raritní víno
Tip
sommeliera
"Přestože je toto víno připraveno ke konzumaci hned po uvedení do prodeje, s věkem se postupně zlepšuje a svého nejlepšího potenciálu dosahuje po 10-20 letech. Lahev se doporučuje skladovat naležato ve tmě a při stálé teplotě."

Ca’ del Baio

Barbaresco "Asili" Riserva DOCG 2015

Antonio Galloni 93 / 100

0,75 l

1 990 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Odrůda
Nebbiolo
Druh
Barbaresco
Zrání
30 měsíců v sudech barrique a pak ještě rok v láhvi.
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
15 %
Odrůda
Nebbiolo

Rodinna Grasso patří mezi hlavní vlastníky této unikátní polohy v Barbarescu a zdejší hrozny přeměňuje ve skutečný tekutý poklad. Víno má elegantní granátovou barvu, ve vůni je komplexní a pronikavé, připomíná červené peckoviny, levanduli, květy růže, balsamico a bylinky. V ústech je víno až neuvěřitelně strukturované a plné, zároveň vláčné a sametové. Nekonečně dlouhé Barbaresco, které vás zanechá doslova s ústy otevřenými a pohledem vykuleným. Absolutní lahůdka.

Druh vína: suché

Ideální teplota: 15  - 17 °C

Vinice: Víno z prestižní Cru Asili v zóně Barbaresco, postupně obnovované v letech 1967 až 1999. Špičková trať s jižní a západní orientací patří mezi nejdražší v celé oblasti. Réva je vedena v BIO režimu, veškeré práce jsou dělány ručně rodinou Grasso. Hrozny Nebbiola se tu sklízí na přelomu září a října.

Sklep: Víno pochází ze selekce hroznů z té nejlepší části vinice Asili. Mošt kvasí za kontrolované teploty v dřevěném sudu, zhruba 10 % suroviny je neodstopkované. Macerace s ponořováním matolinového klobouku trvá zhruba 45 dní. Před lahvováním víno zraje 30 měsíců v použitých barikovéch sudech a před uvedením do prodeje ještě 12 měsíců na láhvi. Víno Asili Riserva vzniká pouze v mimořádných ročnících.

Kdy vypít: 2021 - 2030

Doporučení v gastronomii: Dušené a pečené hovězí maso, zvěřina, zrající sýry.

Přečtěte si na našem blogu: Barbaresco – elegantní červené víno z italského Piemontu

...

Ca’ del Baio

Vinařství Ca’ del Baio, které miluje mimo jiné známý expert na italská vína Ian D'Agata, je ve vlastnictví rodiny Grasso od roku 1680. Dnes to jsou manželé Giulio a Luciana, kteří spolu se svými dcerami Paolou, Valentinou a Federicou řídí vinařství, mají na starost výrobu vín i obchod. Vinařství disponuje 25 hektary vinic v katastrech obcí Barbaresco a Treiso. Vysazeny zde jsou bílé odrůdy Moscato, Chardonnay a Riesling a modré odrůdy Nebbiolo, Barbera a Dolcetto. Téměř všechna vína jsou lahvována jako čistě odrůdová. Nejprestižnější vína vznikají z odrůdy Nebbiolo a réva používaná pro výrobu Barbaresca dosahuje stáří 25 až 40 let. Vinařství disponuje některými prestižními polohami a vína lahvuje pod označením jednotlivých cru – Asili, Pora, Vallegrande a Marcarini. V současnosti Ca’ del Baio patří mezi nejvyhledávanější producenty mezi milovníky vín z Piemontu.

Tip
sommeliera
"Přestože je toto víno připraveno ke konzumaci hned po uvedení do prodeje, s věkem se postupně zlepšuje a svého nejlepšího potenciálu dosahuje po 10-20 letech. Lahev se doporučuje skladovat naležato ve tmě a při stálé teplotě."

Ohodnoťte tento produkt

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 6 lahví

Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.