Víno je vyrobené z hroznů Nebbiolo vysazených na špičkových polohách v rámci katastrů vesnic Barbaresco a Treiso. Ve skleničce světlejší barvy, vůni dominuje divoké lesní ovoce, malinový džem. V chuti pěkně vyvážené, komplexní, s tóny červených peckovin. Vínu nechybí šťavnatá kyselina a pro Nebbiolo typické třísloviny, lehce vystupující v delší dochuti. Jde o tradiční styl, Bric del Baio před nalahvováním zraje 12 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu.
Druh vína: suché
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Doporučení v gastronomii: Perfektně se hodí k piemontské kuchyni, vyzkoušejte v doprovodu těstovin tagliolini s masovou omáčkou, ale i s grilovaným masem, pečeným hovězím nebo středně zralými sýry.
Přihlášení
Hodnotit mohou pouze registrovaní zákazníci po přihlášení.
Pokud u nás nemáte účet, můžete se registrovat zde.
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.