Sangiovese di Romagna Superiore "Pietramora" Riserva DOC 2016
Tip
sommeliera
Máte rádi velká červená vína z Toskánska? Odrůda Sangiovese kraluje i vinicím v sousední oblasti Emilia-Romagna. Pietramora je vlajková loď vinařství, která se komplexností vyrovná vínům Chianti Classico nebo Vino Nobile di Montepulciano.

Fattoria Zerbina

Sangiovese di Romagna Superiore "Pietramora" Riserva DOC 2016

Recenze (1)
Veronelli 93 / 100

0,75 l

690 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Odrůda
Sangiovese
Zrání
v dubových sudech
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
15 %
Odrůda
Sangiovese

Pietramora je považována za nejlepší červené víno vinařství Fattoria Zerbina. Jde o Sangiovese z hroznů z těch nejlepších poloh vinařství, kde je réva schopna dozrát do optimální zralosti a vyjádřit specifika místního terroiru. Barva vína je tmavě rubínová, ve vůni najdete svůdnou kombinaci koření, pepře, černých třešní, ostružin nebo tabáku. V chuti je víno plné a opulentní, s krásně elegantními tříslovinami a čistou ovocností. Závěr je dlouhý a delikátní.

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Oblast: Emilia - Romagna

Ideální teplota: 16  - 18 °C

Vinice: Od 90. let se ve vinařství věnují zlepšování podmínek pro pěstování révy, s cílem dosáhnout co nejlepší kvality vín. Veškerá réva pro výrobu červených vín je vysazena v rámci systému Gobelet. Tedy ve formě nízkých keříků. V případě tohoto vína dochází k selekci těch nejlepších hroznů odrůdy Sangiovese. Sklizeň probíhá pouze ručně.

Sklep: Víno se vyrábí pouze z perfektně zralých hroznů. Mošt kvasí částečně při kontrolované teplotě v nerezových tancích a částečně v 500 litrových dubových sudech po dobu 15 až 20 dní. Před nalahvováním víno zraje 12 měsíců ve francouzských barikových sudech a sudech tonneaux.  

Kdy vypít: 2021 - 2028

Doporučení v gastronomii: Těstoviny s masem a omáčkou, pečené maso, zvěřina, výrazné sýry.

Přečtěte si na našem blogu: Odrůda Sangiovese: Zajímavá vína najdete i mimo Toskánsko

...

Fattoria Zerbina

Příběh vinařství Fattoria Zerbina začal v roce 1966, kdy Vincenzo Geminiani koupil farmu stejného jména a rozhodl se v rámci jejích pozemků vysadit první vinohrady. Zásadním milníkem v historii vinařství je rok 1987, kdy se výroby vín ujala vnučka Vincenza Geminianiho Cristina. Ta studovala enologii na univerzitě v Bordeaux a v Miláně. Pod jejím vedením se vinařství rychle vyprofilovalo jako jedno z nejlepších regionu Emilia-Romagna a samotná Cristina je považována za jednu z nejtalentovanějších vinařek Itálie. Vinařství dnes disponuje 29 hektary vlastních vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Trebbiano, Chardonnay, Albana, Sangiovese nebo Cabernet Sauvignon. Krásná a elegantní vína Fattoria Zerbina postavená na odrůdě Sangiovese si zamilují nejen fanoušci Chianti. Fattoria Zerbina patří mezi absolutní špičku vinařské Itálie, a to navzdory tomu, že se region Emilia-Romagna netěší stejné prestiži jako Toskánsko nebo Benátsko. Zerbina je respektovaným a vyhledávaným pojmem na italské vinařské mapě.

Tip
sommeliera
Máte rádi velká červená vína z Toskánska? Odrůda Sangiovese kraluje i vinicím v sousední oblasti Emilia-Romagna. Pietramora je vlajková loď vinařství, která se komplexností vyrovná vínům Chianti Classico nebo Vino Nobile di Montepulciano.

Ohodnoťte tento produkt

  • 90
    Marek, přidáno 6. 11. 2018 09:17 (Neověřená recenze)
Více recenzí ↓

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 6 lahví

Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.