Barbaresco "Pora" DOCG 2017
Tip
sommeliera
"Vinice Pora dává vždy plnější a aromaticky bohaté víno, které se dá skvěle pít v mladém věku, ale hodí se i pro delší archivaci. Před konzumací doporučuji víno otevřít minimálně několik hodin předem, nebo ho dekantovat."

Ca’ del Baio

Barbaresco "Pora" DOCG 2017

0,75 l

1 050 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Odrůda
Nebbiolo
Druh
Barbaresco
Zrání
24 měsíců ve velkých sudech, necelý rok v láhvi
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
14,5 %

Komplexností a strukturou se toto víno může směle rovnat s nejlepšími víny nedaleké oblasti Barolo. Vůně vína je intenzivní, s tóny švestek, malin nebo ostružin a také tóny balsamica a jemné vanilky. V ústech se víno krásně otvírá, je bohaté a plné. Víno má potenciál vyzrávat v lahvi minimálně příštích 20 let.

Druh vína: suché

Ideální teplota: 15  - 17 °C

Vinice: Víno z jedné z nejprestižnějších a nejstarších vinic (Cru) v zóně Barbaresco. Pora je špičková trať s jihozápadní orientací. Část v majetku vinařství Ca’ del Baio byla vysazena v roce 1948. Réva je vedena v BIO režimu, veškeré práce jsou dělány ručně rodinou Grasso.

Sklep: Tradiční vinifikace, hrozny jsou odstopkovány a následně probíhá macerace se slupkami devět až 15 dnů v nerezových tancích za kontrolované teploty. Hotové víno pak zraje 24 měsíců ve starších velkých sudech ze slavonského dubu a pak ještě 10 měsíců v láhvi.

Kdy vypít: 2021 - 2028

Doporučení v gastronomii: Dušené a pečené hovězí maso, zvěřina, zrající sýry.

Přečtěte si na našem blogu: Barbaresco – elegantní červené víno z italského Piemontu

...

Ca’ del Baio

Vinařství Ca’ del Baio, které miluje mimo jiné známý expert na italská vína Ian D'Agata, je ve vlastnictví rodiny Grasso od roku 1680. Dnes to jsou manželé Giulio a Luciana, kteří spolu se svými dcerami Paolou, Valentinou a Federicou řídí vinařství, mají na starost výrobu vín i obchod. Vinařství disponuje 25 hektary vinic v katastrech obcí Barbaresco a Treiso. Vysazeny zde jsou bílé odrůdy Moscato, Chardonnay a Riesling a modré odrůdy Nebbiolo, Barbera a Dolcetto. Téměř všechna vína jsou lahvována jako čistě odrůdová. Nejprestižnější vína vznikají z odrůdy Nebbiolo a réva používaná pro výrobu Barbaresca dosahuje stáří 25 až 40 let. Vinařství disponuje některými prestižními polohami a vína lahvuje pod označením jednotlivých cru – Asili, Pora, Vallegrande a Marcarini. V současnosti Ca’ del Baio patří mezi nejvyhledávanější producenty mezi milovníky vín z Piemontu.

Tip
sommeliera
"Vinice Pora dává vždy plnější a aromaticky bohaté víno, které se dá skvěle pít v mladém věku, ale hodí se i pro delší archivaci. Před konzumací doporučuji víno otevřít minimálně několik hodin předem, nebo ho dekantovat."

Ohodnoťte tento produkt

Další vína z vinařství

300+
různých vín

Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.

Sleva 100 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 6 lahví

Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.